Begrippen

concentraat

werkstoffenconcentraat die na aanbrengen tot de diepste huidlagen dringt en werkt vanuit binnen naar buiten. Het kan ook gebruikt worden om de houdbaarheid van de make-up te verlengen.

diepte reiniging
het verwijderen van meeëters (comedonen) en gerstekorrels (milia). Om dit te vereenvoudigen krijg je een voorbehandeling met het borstelapparaat of het stoomapparaat. Deze apparaten zorgen ervoor dat de hoornlaag (bovenste huidlaag) verdwijnt en je dus makkelijker kan verwijderen.

epileren
het verwijderen van overtollig haar bij de wenkbrauwen, bovenlip of kin met een pincet. Bij deze methode wordt de haar inclusief haarzakje verwijdert. Hierdoor duurt het langer totdat de haar terugkomt. Bij regelmatig epileren blijven de haren soms geheel weg.

harsen
het verwijderen van overtollig haar op het lichaam waar je dat niet wenst. Dit gebeurt door warme wax op de huid aan te brengen en met een strip de haren er in één beweging eruit te trekken. De meest voorkomende lichaamsdelen waarop geharst wordt zijn de onder- en bovenbenen, de liezen (bikinilijn), de oksels. In het gezicht kunnen de wenkbrauwen, bovenlip en kin worden geharst.

kompres
een vochtige, verwarmde handdoek om de porieën van de huid te openen, waardoor stoffen makkelijker in de huid trekken.

manicure
in mijn salon is dit het vijlen van de handnagels, het oliën van de nagelriem en het terugbrengen van de nagelriem.

oogverzorging
het aanbrengen van een speciale oogcreme of in sommige gevallen een oogmasker.

peeling
het aanbrengen van een pasta die zorgt voor het verwijderen van de hoornlaag (bovenste, dode huidlaag) van de huid.

reiniging
dit is de eerste wat we doen bij een behandeling. Dit kan door middel van een reinigingsmelk, een reinigingsfoam of een reinigingsolie. Dit is een oppervlakkige reiniging waarbij geen huidlagen verwijderd worden, maar het huidoppervlak schoongemaakt wordt.