De tijd tegenhouden met Edelweiss….

Iedereen kent de negatieve gevolgen van een ongezonde levensstijl door fast food, overmatige stress, alcohol en nicotine. Daarom zijn detox-ontgiftingskuren voor het lichaam een trend. Maar dat ook giftige stoffen zoals smog, ozon en electrosmog onze huid duurzaam beschadigen, is veel minder bekend.

Externe en interne factoren bevorderen verouderingsprocessen. Het diep in onze huidlagen dringende ultraviolette licht en de hierdoor ontstane vrije radicalen zijn voor 50% van de vroegtijdige huidveroudering verantwoordelijk. Vrije radicalen zijn moleculen die als gevolg van stofwisselingsprocessen uit moleculaire zuurstof in cellen ontstaan. Als zijn vrijkomen, beschadigen de vrije radicalen de voor de werking van de cel belangrijke moleculen en bevorderen op deze manier het verouderingsproces. Zogenoemde antioxidanten kunnen vrije radicalen aantoonbaar onderscheppen en onschadelijk maken.

Als het om vroegtijdige huidveroudering gaat, staat de bestrijding van vrije radicalen daarom centraal. In samenwerking met zijn team is Prof. Dr. Ockenfels erin geslaagd een uniek werkstoffencomplex uit de meest effectieve bekende radicaalvangers te ontwikkelen. Centraal staat hierbij de uitgebreide werking van de plant Edelweiss.

DE KONINGIN VAN DE ALPEN
Edelweiss staat symbool voor het hooggebergte. In de vrije natuur komt deze plant maar zelden voor en is dan ook beschermd. De unieke plant wordt in zijn natuurlijke omgeving permanent blootgesteld aan een sterke UV-straling en extreme wind- en weersomstandigheden en heeft hierdoor natuurlijke en buitengewone afweerkrachten ontwikkeld. Prof. dr. Ockenfels heeft het effect van de actieve stof uit de edelweiss-stamcel voor de DETOX INTENSE-lijn gebruikt.
Aan de koningin van de Alpen worden antibacteriƫle, antiseptische en vaatvernauwende eigenschappen toegekend. Zij geldt als een ware verjongingsbron tegen een vroegtijdige huidveroudering. Het kostbare extract regenereert bovendien de elasticiteit van de huid en stimuleert de collageen-synthese. Via een geavanceerde extractieprocedure wordt de speciale werkzame stof uit de edelweissplant gewonnen en voor de DETOX INTENSE-producten beschikbaar gemaakt. Deze stof vormt het hoofdbestanddeel van de unieke DETOX INTENSE Power-combinatie en is in elk van de verzorgende producten aanwezig.